29 юли 2014 г.

Бебешки дневник

Днес искам да ви покажа последното бебешорско нещо, което правих, а именно нещо средно между бебешки дневник и албум. Майката на мъничето искаше дневник, в който да записва най-милите моменти от ежедневието, а едновременно с това да може и да си лепи снимки.

Доста се чудих дали да заложа на бебешките картинки, но в крайна сметка блажената, разтопяваща усмивка на момиченцето от Chocolate Smile на Мо, ме накара да избера именно този печат. Към цветовете имах особени изисквания - да е нещо едновременно свежо и контрастно. Ето какво се получи


Нямам система при оцветяването на печатите, не спазвам определени стъпки и всеки път започвам от различно място. Най-често оцветявам първо кожата, за да ме "погледне" човечето от картинката, следва косата и едва след това идва редът на дрехите. При оцветяването на косата, обикновено търся прилика с човека, за когото ще бъде изработеното. В конкретния случай, бебето е още много малко и за това направих косичката, като на майка й. При оцветяването на дрехите се водя от фоновите хартии (или плат). Понякога (като сега) придавам и текстура на плата на дрехите. Независимо от всичко, винаги, във всяка част от изображението, използвам поне един много по-тъмен цвят от останалите, за да придам дълбочина на образа. При кожата това е Е11, при косите - Е29 или Е79, а в дрехите - W5 или W7.


Какво би била една "шоколадова" усмивка без декорация от малки шоколадчета? (Благодаря ти, Нели!) :)




Дневникът е с размер на вътрешните страници 21 на 21 сантиметра. Има 150 листа за писане, 5 твърди страници от бирен картон и още 6 по-малки страници от перлен картон с таблица за мерките на бебчето, с място за отбелязване на ръчичките и крачетата и т.н.


Гръбчето оставих напълно изчистено:


И естествено уших "дрешка" за денвника, за да е добре запазен:


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кожа/Skin:E11, E50, E51, E93
Коса/Hair: E30, E31, E33, E35, E37, E29
Панталонки/Pants: BG10, BG70, BG73, BG75, BG77, W5
Блуза и чорапки/T-Shirt and Socks: RV52, RV55, RV66, RV69, W5
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 юли 2014 г.

Ваканция или пътуване

За да не се чудите на заглавието, бързам да кажа, че това е темата на новото предизвикателство в  Card Mania. Приемливи са всички проекти свързани с пътуване, почивка или изследване на нови територии. Естествено и този път ще има награди, както от редовния ни спонсор "Хобисимо", така и от Simply B Stamps.

Картичката, която ще ви покажа днес, правих в началото на месеца. Тя приюти ваучер-подарък от името на отбор по синхронно плуване за треньорката им. И тъй като, откакто правя картички, поне веднъж годишно правя картички за същата дама (при която от 9 години тренира голямата ми дъщеря), някак си се чувствам изчерпана откъм "плувни" печати. Този път избрах сладката Diver Judy, чието оцветяване стана много бързо и лесно, въздържах се от многото слоеве и само добавих няколко любими десени от едно ново блокче на Graphic 45.






С нетърпение очаквам да видя и вашите творения по темата :) На Галя пожелавам весела и релаксираща почивка! А това са щастливите шампионки:


21 юли 2014 г.

New Baby Blog Hop

Днес не е ден за публикация, свързана с Card Mania, но има много, много основателна и приятна причина за това! Нашият екип се сдоби с второто си бебе - Мила, стана мама за първи  път.
Такава новина трябва да се отпразнува по специален начин, именно за това част от дизайн тима на Card Mania, решихме да организираме за вас един New Baby Blog Hop. Победителят от хопа ще получи награда на стойност 25 лева  от редовния ни спонсор "Хобисимо".


За да имате шанс да спечелите в нашия New Baby Blog Hop е необходимо от днес до 24.00 часа в сряда (23 юли) да оставите коментари в публикацията на всяка една от нас - участничките в хопа. Посочените часове са българско часово време (GMT+2). Победителят ще бъде обявен в сайта на Card Mania в събота.

А това е пълния списък с поредността на участниците, при които трябва да коментирате в публикацията за блог хопа:
Това означава, че щом сте тук, сте дошли при мен от блога на Nelly, а с мен свършва списъка.

А сега искам да ви покажа моят подарък за малката бебка.  Този път реших да направя Албум, защото моят опит като майка е показал, че никога не са излишни. Заложих на розово-червените тонове и добавих макове (най-любимите на Мила). Голямо чудене беше коя картинка да избера, но в крайна сметка сладката Baby Fairy with Ladybug, част от 3 Baby Fairies на Мо ми хареса най-много.Ето какво се получи:








От цялото си сърце, желая на Мила и нейното семейство много щастие и любов!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кожа/Skin: E11, E50, E51
Коса/Hair: E30, E31, E33, E35, E37, E79
Рокля/Dress: R10, R32, R35, R37, R59, W5
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


01 09 10