24 февруари 2016 г.

Мини рецептурник

Обичам тази част от хобито ни, в която оползотворявам изрезки, остатъци и всякакви други "боклучки".  Днешният рецептурник е точно такъв, направен от малки картончета, остатъци от дизайнерски хартии и малко парче естествена коприна и мнооого забавление. Ето какво се получи:





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 февруари 2016 г.

Кутия за бебешки съкровища

Време е за нашия ежемесечен Blog Hop. В този ден, целият екип от Mo's Dream Team се събрахме и направихме по един специален проект, с който бихме искали да ви вдъхновим.


Темата този месец е "Момчета", а наш домакин е Лу, така че мястото, от където започва днешния Blog Hop е нейния блог. Щом вече сте тук, значи сте дошли от блога на Хелън. This months theme is "Boys" and Lou is our host so that is where the hopping starts. You should have came here from Hellen.
Този път реших да направя кутия за бебешки съкровища и дневник, приютен в нея. Ето какво се получи:



Много харесвам Fairy Sleepy на Mo's DP. За мен тази сладка фея е безполова, ако я оцветя в по-топли тонове е момиченце, а в по-студени - момченце :)






А сега, след мен, трябва да посетите и блога на Анеке, която, убедена съм, ви е приготвила нещо наистина прекрасно. 
Next up is Anneke and she has made something wonderful to show you. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


16 февруари 2016 г.

"Познай автора"

Рядко участвам в игри, предизвикателства и други подобни... Въпреки това има изключения. Наскоро в една от групите  във Фейсбук, се породи дискусия кой има разпознаваем стил и дали изобщо има такъв. Така се роди идеята за една игра, в която всеки участник, да изпрати своя снимка на нова картичка без собствено лого, само с логото на играта... Това предизвикателство, определено привлече вниманието ми и реших да участвам. В резултат, се оказах един от разпознаваемите участници. Реших да оцветя един от любимите ми печати на Mo's DP-I Dunno (едното от нещата, които ме издаде), да я направя в любима моя комбинация (синьо, тюркоазено и циклама) и да я нашия с обичайните дебели конци... Ето какво се получи:

 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 февруари 2016 г.

Малката русалка

След повече от 4 години в това хоби, най-накрая се захванах да направя нещо и за себе си. Имам много любими печати и много любими дизайнери, рядко ми се случва обаче да попадна на непознат за мен автор. При това с печат, който да ме остави без дъх. Точно това се случи миналата година, когато попаднах на Little Mermaid на Digistamp Atelier. Най-красивата русалка, която съм виждала. Веднага купих печата, но няколко месеца не посмях да го оцветя. Печатът е с много и тъмни светлосенки, реших, че оцветяването му с алкохолни маркери няма да ми хареса, затова при първа възможност грабнах моливите и крафт хартията. Оцветявах почти 6 часа, обикновено един печат ми отнема не повече от 30-40 минути, но този така ме "унесе", че като си вдигнах главата, видях, че е 3 без 20 през нощта. Реших да си направя пано в една стара рамка, но да не добавям много украси. Ето какво се получи:



Най-голямата играчка при оцветяването беше напластяването слой, след слой, за да не остане нищо от съществуващите светлосенки:  


Малко едра ембосна пудра, вместо морска пяна:


И с един печат с леко коригиран текст, паното даже стана любовно...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
01 09 10