31 юли 2012 г.

Разговор с луната

Всички сме убедени, че светът на картичкоправенето е необятен, възможнастите, материалите, техниките са безкрайни, точно колкото човешката фантазия. Любопитството и търсещия дух ни карат постоянно да търсим и опитваме нови и нови неща. Точно това ме отведе до 3D картинките, съставени от много отделни слоеве.

Когато вчера голямата ми дъщеря ме помоли да направя картичка за нейна приятелка, съзрях невероятния шанс да опитам една нова техника, която проучвам от скоро.

Въоръжена с един великолепен дигитален печат на A Day For Daisies (който харесвам много отдавна, но все не намирах повод да си купя), малка ножичка и огромна доза търпение, се заех със задачата да се преборя с 3D картинките. Ето какво се получи:


Изрязах поне 5 слоя от картинката, части от които залепих един върху друг. Външните и страничните им ръбове оцветих в черно, за да не просветва белия цвят на хартията:


Фонът на картинката направих с дистресно мастило, което напръсках с едри капки вода. На печата от луната висяха цветчета и звездички, но аз реших да ги заменя с бляскави камъчета:


И изглед отгоре и отвътре:


Всъщност снимките не могат да предадат реалния обем. На живо фигурката на феята, крилцата й и луната са изпъкнали като лупи в средата.

Изключително трудоемка, но много приятна техника, мисля, че това е новата ми страст!

19 коментара:

  1. Ехааа, прекрасна е! А камъчетата са супер идея! Възхищавам се на умението ти да придаваш стил на нещата, които правиш!

    ОтговорИзтриване
  2. Вили, много е нежна и различна! Знам колко ефектни са тези картички, но самата аз не съм имала време и търпение да пробвам техниката. Поздравления за пореден път - за креативността и за изпипването на детайлите, които са твоя запазена марка!

    ОтговорИзтриване
  3. Нямам думи...Съвършенна,прекрасна,приказна,нереална!!!Свалям ти шапка :)

    ОтговорИзтриване
  4. WOW!!! This is totally stunning. I love the image and the colours and design are wonderful

    Sue

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошна е!И аз съм фен на 3Д експериментите и наистина е много приятно.В цялата ти картичка има страхотна атмосфера,аз все не се престрашавам да работя с толкова тъмни нюанси!Много ми хареса!

    ОтговорИзтриване
  6. Вили,отново ме остави безмълвна, просто ,каквото и да кажа ще е малко...Уникална картичка!Прелестна....!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Превъзходна, изпипана до най-малкия детайл!

    ОтговорИзтриване
  8. Вили, невероятно красива е!!! <3 Не мога да повярвам колко "приказно" стои този тъмно син цвят на картичката... <3 Задължително ще си взема дистрес мастило в подобен цвят и ще експериментирам! А за 3D картинката - страхотно се е получила! :) Камъчетата усилват "вълшебното" усещане... Адмирации! :))))

    ОтговорИзтриване
  9. Възхитена съм, Вили! Прелестна е!

    ОтговорИзтриване
  10. Вили, винаги е толоква хубаво тук в твоето местенце, а днес освен всичко друго е и магично! Уникално излъчване има картичката ти - магнетична и мистична точно като луната!И релефа, и обема с ембосинг, си личи - всичко е съвършенно !

    ОтговорИзтриване
  11. Вили, искрени адмирации за вълшебството, което си сътворила! Ефекта е повече от поразителен!

    ОтговорИзтриване
  12. Ах, луната! И аз обичам да си говоря с нея :-) A когато е голяма и кръгла - вдигам щорите и я пускам в стаята, чудни сънища сънувам тогава!

    Вълшебна е картичката, Вили!

    Поздрави и :-)

    ОтговорИзтриване
  13. Мога само ненаситно да я гледам.....Адмирации Вили! Съвършенна е!

    ОтговорИзтриване
  14. Великолепна, приказна, нереална и вълшебна! Наистина е съвършена!

    ОтговорИзтриване
  15. Вили, станала е невероятна картичката и със сигурност е изисквала много труд. Прекрасна е, и камъчетата, приказната фея и всичко. Страхотна е и чакаме и останалите от новата страст :)

    ОтговорИзтриване
  16. Подарихте ли я вече? Ако не, хайде бързо при мен, за да я видя на живо! Страшно съм впечатлена!!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Тази май ми е една от най-любимите... Като приказен сън е...

    ОтговорИзтриване

01 09 10