20 ноември 2012 г.

Art Deco

Art Deco е стил, който много харесвам. Навлиза през 20-те години на двадесети век. Оказва силно влияние до края на 30-те, като обхваща периода на Голямата депресия. Стилът е елегантен, напомня Ар нуво, но с по-съвременни идеи и визия. Характеризира се с богати цветове, смели геометрични форми и пищни орнаменти.

Точно тази пищност, беше причината, поради която, се захванах с огромен ентусиазъм да направя картичка с печата, щедро предложен от редовния спонсор в Card Mania Challenges - NaBorsata. Реших да изпозвам възможността и да направя коледно-новогодишна картичка в този стил, в черно и златно, цветове характерни за началото на миналия век. Ето, какво се получи:


Наложи се да разчертая рамка в необходимия стил, защото се оказа невъзможно да намеря готова:


За щастие се оказа, че имам и стенсил-етикет в същия стил:



И поглед отвътре:


В миналото Art Deco е използван широко в продукти като автомобили, мебели, съдове, текстил, бижута, часовници и др. Оказвал е влияние върху архитектурата, интериорния дизайн, промишления дизайн, модата и киното. И в наши дни Art Deco продължава да вдъхновява дизайнерите и често се използва в съвременната мода, бижута и тоалетни принадлежности.

4 коментара:

  1. Зашеметяваща картичка със стил,блясък и елегантност!!! Брилянтна работа:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Изящна и много стилна работа ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Красота, изящество, класа!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна е! Много стил и прекрасно съчетани детайли. И в този стил си във вихъра си! Браво :о)

    ОтговорИзтриване

01 09 10