9 юли 2014 г.

Училищната книга

Когато през миналата година направих "Не особено образователната училищна книга" за голямата ми дъщеря си мислех, че само аз и тя си падаме по такива сантименти. И когато преди време една страхотна и много мила дама ме помоли да направя подобна книга за предстоящия рожден ден на дъщеря й, останах искрено изненадана.

И този път заложих на цветните мотиви и десени, за щастие дори успях да намеря плат и дизайнерско блокче от една и съща серия на Tilda - Garden Party. Не знам за вас, но когато аз работя с материали, които истински харесвам, нещата се получават сами и без усилие. Ето какво се получи:


Исках етикетът да напомня за училищна дъска, но не бяла или черна, да има стари драскотини по нея, да бъде леко захабена, но много обичана:



И тук добавих географска карта, за да отбелязва детето местата, които е посетило:


Между всички твърди страници вмъкнах картони с редове, за да могат да се опишат някои мисли или важни събития, както и няколко джоба, за да се събират разни дребни нещица:


Гръбчето оставих напълно изчистено:


Понеже тази книга ще бъде разнасяна, показвана, разлиствана и разглеждана стотици пъти, направих и "дрешка", която да я пази:



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 коментара:

  1. Вълшебницата Вили! Отново красота, изящество, финес, стил, усет и много любов усещам във всяко твое произведение! Прекрасности, които изпълват денят ми с наслада! Благодаря ти за споделеното, Вили!

    ОтговорИзтриване
  2. оо много красивичко, и десените са прекрасни ^^
    http://clementine-petrova.blogspot.fr/

    ОтговорИзтриване

01 09 10