5 септември 2014 г.

Малка книжка за щастието

Нали знаете колко е модерно напоследък воденето на албум-дневник от типа "моите девет месеца"? Много е мило и много ми харесва, на аз вече попреминах възрастта, в която е нормално (и най-вече удачно) да се ражда и около мен почти не се срещат бременни приятелки. Когато моята най-близка приятелка, преди време ме изненада с новината, че очаква второ бебе, след еуфорията от новината, първото нещо което си помислих беше, че ще й направя точно такъв дневник. Когато бяхме заедно бременни с нея с първите ни деца, тя беше много млада и всичко минаваше с повече еуфория и спонтанност. Сега, 18 години по-късно, нещата вече са много различни - по-осъзнати, с повече опит. След като размислих и се сетих за някои проблемни и много изстрадани от нея ситуации в годините, реших да не "дърпам дявола за опашката" и се отказах от "бременния дневник". Прецених, че на всяка бъдеща мама й е необходим много позитивизъм и добро настроение. Реших, че май е по-добре да й направя една малка книжка посветена на щастието, такава, в която тя самата да постави (под формата на снимки) или да опише най-щастливите си моменти - тези, които биха я заредили с огромна доза позитивизъм или добро настроение.

Цялото това излияние беше, за да покажа с каква любов и старание правих нещата, които ще покажа в днешната публикация. Истината е, че първо започнах с декорацията на кутията и едва след това направих книжката. Ето, първо вижте нея:


Имам огромно желание да се науча да правя истински, реалистични цветя от коприна. За съжаление все още съм много далеч от това (със захарното тесто и хартията се справям значително по-добре):А ето какво се крие вътре в кутийката:

Книжката е много мъничка, размерът й е едва 10 на 16 сантиметра. Съдържа 10 листа от бирен картон (за снимки), 8 листа от картон (за писане) и още няколко странички от паус, на които разпечатах няколко позитивни стиха за щастието:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 коментара:

 1. Останах без думи след като видях и прочетох! Прелестни са!!!!!!! Много щастие на нея и всички около нея! Дано албумът се изпълни с много много щастливи мигове!

  ОтговорИзтриване
 2. Няма по - прекрасна жена от бременната (Лично мое мнение). Преди да забременея, страшно много се радвах на мамите с коремчета. Когато дойде и моят прекрасен миг и видях двете чертички, просто полетях. За тези девет месеца, нито веднъж не се оплаках, нито веднъж не мрънках, просто се усмихвах... Пожелавам и на тази мама лека бременност, безпроблемно раждане и едно малко, сладко пухче, което да ги радва. Направила си един разкош, Вили. Не знам какво искаш от цветята си, ама искам и на мен така да не ми се получават. :) Страхотно е да имаш добър приятел до себе си, с когото да можеш да споделяш, а още по -прекрасно е да ти подари такъв разкошен подарък, за да записваш всички онези малки тайни, които са си само за теб. Браво на твореца, честито на притежателката! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Ех, Вили, твоите творения винаги ме оставят без думи :) Страхотна кутийка и по мое скромно мнение цветята ти са зашеметяващи. Ти си кралицата на ръчно направените красоти. Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 4. Вили, разкошотия си сътворила отново! Цветята са перфектни, като истински са. И кутийката, и албумчето са прелестни. Браво.

  ОтговорИзтриване
 5. Прекрасен подарък за още по - прекрасен момент!!! Браво, Вили!

  ОтговорИзтриване
 6. Прелест!!! Ха сега да видим приятелката как ще се прежали да пише вътре :-)

  ОтговорИзтриване

01 09 10