7 април 2016 г.

Ръждясали табелки

Има хора, с които се разбирам с една дума. Дори с половин. Дори без думи, само със снимки. Точно такава беше предисторията на днешната публикация. Молба от типа "Моля те, направи ми рецептурник, ето къде ще стои!". Няма по-лесна, лека и приятна изработка от тази, при която виждаш фоново цялостната картина и ти просто трябва да добавиш своя елемент в нея.

https://www.facebook.com/bubolinche/?fref=ts

https://www.facebook.com/bubolinche/?fref=ts
Първото, което видях на снимките беше леко индустриалния стил, второто - зеления цвят и ръждата на циферблата на часовника. В главата ми буквално избухна идеята за ръждясала метална табелка. Въпреки наличието на някаква стилова последователност в проектите ми, понякога и на мен ми се иска да изляза от собствените си рамки.  Реших, че няма да я рисувам тази ръжда, ще я направя истинска. Знаех, че за да има ръжда трябват метал и окислител. Добре, че нашият пазар вече е относително богат на материали, та бързо се снабдих с нужните. Вдъхнових се от формата на парижките табелки с имената на улиците и площадите и се отдадох на приятни занимания. Ето какво се получи:




Вътре рецептурника си е най-обикновен, разделен само на 2 части, както си го искаше поръчителката:


И понеже и след изработката на рецептурника ентусиазмът не ме напусна, реших да спретна и една кутия за чай в същия стил:


Тази табелка я направих "емайлирана":





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 коментара:

  1. Аз, поръчителката, съм на седмото небе от радост!!! Благодаря ти, благодаря ти, благодаря ти!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ухааааа, Виолетке - яката работа!

    ОтговорИзтриване
  3. Чуден рецептурник - ще си пасне идеално и на мястото и на щурата поръчителка. Адмирации, Вили за разходката ти извън зоната на комфорт. Бива те и тук - но ти си го знаеш :)

    ОтговорИзтриване

01 09 10