20 май 2012 г.

Книга на нашия живот

Представяте ли си, книга/дневник, в която да описваме важни, съществени моменти от съвместния ни живот като семейство? И първото, което да отбележим в нея, да бъде емоцията от сватбения ни ден.

Точно такава беше молбата на една бъдеща тъща, която ми поръча изработката на "Семейна книга", която да подари на дъщеря си и зет си веднага след сватбата. На мен естествено ми стана много интересно и в главата ми избухнаха хиляди идеи. Като на филмова лента премина част от собствения ми брачен живот със съвместните ни хубави и лоши момени. Спомних си, че имаше време, когато бяхме само двамата - любов и романтика, а децата още ги нямаше.

Ентусиазирана, както винаги, реших, че семейната книга трябва да бъде достатъчно голяма - 22 на 22 см. и над 150 листа, за да може в нея да се пише дълго. Корицата да е пъстра и цветна, като самия живот, да има по нея пролетни цветя, защото носят позитивни послания. Да има конци, за да могат да се зашиват пукнатините в отношенията (е, тук шевната ми машина малко ме предаде). И дантелки, панделки и копченца, защото са много романтични...
Ето какво се получи от идеите ми:


И детайли:




Направих книгата с шест раздела, всеки с отделен таб и етикет за надписване, за да може да се отбелязва в нея хронологично и/или тематично:


В края на книгоразделителя сложих безопасна игла (спомен от миналото, когато е нямало памперси и с такива игли са закопчавали пелените на бебетата), елемент с послание за много бебета и щастлив семеен живот, за да има какво да пишат в "Семейната книга".

13 коментара:

  1. Чудесна идея и много добра реализация!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна книга ,изработката е перфектна!
    Лек път ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви момичета! Тони, докато ти си писала ту, аз гледах в блога ти видеото с новите ти придобивки. Второто блокче, което показа е невероятно, влюбена съм в него. Очаквам с нетърпение произведенията ти :)

      Изтриване
  3. Страхотен албум! Поздравления за перфектната изработка...отново:))
    Пожелавам на младото семейство много щастливи мигове и събития, за да запълни всяка една страница

    ОтговорИзтриване
  4. Много красива е станала "книгата", невероятен подарък ще бъде.

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна книга! Поздравления :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Я, каква чудесна идея! И каква готина тъща :) Много хубава книга си направила, Вили, и съм сигурна, че младоженците с кеф ще си я попълват. Да са много щастливи, да я изпишат бързо и скоро нова да ти поискат :)
    P.S. Шевовете много ми харесват!

    ОтговорИзтриване
  7. Много нежна и перфектно изработена.Много харесвам цветовете, в които правиш своите проекти.Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Красота! Невероятно изпълнение на идеята! Вложила си толкова много и хубава символика във всеки детайл, а цветовете са просто в приказно красива комбинация!

    ОтговорИзтриване
  9. Браво, чудесна идея и реализация! Харесва ми идеята за шевовете. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Много интересни идеи и страхотно изпълнение! Поздравление!

    ОтговорИзтриване
  11. Ех, браво Вили :-) Невероятен подарък е замислила тъщата, а ти си се справила просто великолепно.

    ОтговорИзтриване
  12. Вили, очарована съм от таланта ти да създаваш красота. Надявам се да успея да следя прекрасния ти блог активно..

    ОтговорИзтриване

01 09 10