30 ноември 2012 г.

Феята на зъбките

Всеки от нас познава поне един човек, който изпитва неприятно чувство от посещението при зъболекаря. Аз за щастие нямам подобно негативно отношение и се опитах се да предам този позитивизъм и на децата си. За съжаление, на малката ми дъщеря й се наложи в рамките на една седмица да й извадят две зъбчета. Доста неприятно преживяване, придружено с не малка доза страх и съпротива от нейна страна.

Днешната картичка е предназначена за семейния ни стоматолог, като благодарност за проявеното търпение и хладнокръвие, с които успя да сломи съпротивата на детето. Не намерих картинка на стоматолог, която да ми хареса, и за това реших да направя картичката с феята на зъбките. Използвах печат на A Day For Daisies, конци, с които в миналото са вадили зъбки и няколко дребни цветчета. Картичката направих в зелено, за да е в тон с течния, отлежал, ирландски подарък, чиято опаковка е в същия цвят. Ето какво се получи:


Крилцата на феичката минах с обичайния напукващ лак на Тим Холц, а около зъбчето в ръцете й, сложих брокатено лепило:



Тази картинка на зъбче свалих от нета, прецених, че е необходимо допълнение:


И отвътре - джобчето за пожелания:


7 коментара:

  1. Прекрасна картичка! Както винаги с внимание към всеки детайл, направена с много вкус и финес.

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятна - супер идея и страхотно изпълнение!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна картичка, Вили! Много, много ми хареса :-) И аз имам неприятни спомени от зъболекарите, когато бях малка, макар че за първи път отидох чак в 4-ти клас. Дотогава беше на дневен ред метода с ваденето на зъби с конец :-D

    Хубав петък от мен :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Вили, много е свежа в тези цветове! Много ми харесва!!! :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Вили, страхотна е ! Изглежда толкава приказна, особено с това сияние около зъбчето :)Не се съмнявам, че ще бъде високо оценен един такъв персонален и с много чувство правен подарък !

    ОтговорИзтриване
  6. Разкошна картичка, Вили!Много ми харесва!

    ОтговорИзтриване
  7. Прелест..Толкова време не бях влизала при теб, забързана в моите си грижи,че..тази нощ реших да разгледам..и открих колко много красота съм пропуснала..Невроятно зареждащо е при теб..
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване

01 09 10