5 октомври 2012 г.

Другото лице на есента

Многократно съм споменавала, че есента е любимият ми сезон. Харесвам всичките й разновидности - от меките тонове, искрящи на слънчева светлина, до вихрушките от вятър и дъжд, които носят есенни листа и обръщат чадърите. Има някакво противоречие в това есенно време, уж е обагрено в топли тонове, създаващи уют, а е много динамично, бързо се променя и става сиво и мрачно. Но никога не се знае, дали след няколко дни, отново няма да зърнем късче нежно синьо небе ...

В днешната си картичка реших да покажа това, другото лице на есента - мокрото и ветровитото, когато освен топлите тонове, се появяват облаци и вятър, рошещ косите ни.

За основен фон реших да използвам дигитална хартия, чийто десен ми напомни платът на шлифер. За това включих и елементи, които свързвам точно с тази дреха - капса, текстилна лентичка, вместо колан и много шевове от по-груб конец. Печатът е тематично свързан - "Rainy Day" на Saturated Canary. Ето моето вдъхновение и резултата:


И по-отблизо:


Крайчето на картинката дистреснах с два цвята и напръсках с вода:


Щедра доза дъждовни капчици от 3D лак:


Ябълките направих от моделин Fimo:



От вътрешната страна поставих джобче за пожелания:



Ще включа тази картичка в Предизвикателството на Двете елши: "Топла есен" и в Забавлятелство Дванадесето на Мър-Мяу: "Искрата на Вдъхновениeто".

27 коментара:

  1. Вили,нямам думи отново,само очи и то широко отворени,пак ще се върна да и се насладя!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам това местенце. Винаги е толкова красиво и дори дъждовното есенно време е прелестно.
    Прекрасна картичка!

    ОтговорИзтриване
  3. Е, Вили, омагьоса ме тотално!!!
    Толкова е реалистична! Тези капки дъжд и ябълките са магично допълнение към красивата ти картичка.
    Поздравления за търпението и креативността ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Вили, този път мисля, че си надминала себе си! Остави ме без думи!!! Всичко по тази картичка е перфектно до най-малкия детайл, а ябълките са като истински! Адмирации!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Впечатляващ ефект! Страхотна картичка!

    ОтговорИзтриване
  6. Красива, топла, нежна като самата есен!

    ОтговорИзтриване
  7. Великолепна картичка! Всеки елемент е съвършено комбиниран с останалите! А дъждовните капки са просто уникални! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Вили, картичката ти е като жива - толкова много цвят и красота. А ябълчиците са като истински :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Красива есен, топла и уютна, въпреки дъждовните капчици! Страхотна картичка! Кара те пак и пак да се връщаш и да й се наслаждаваш! Очарована съм! Поздравления за дъждовната идейка!

    ОтговорИзтриване
  10. Отново завладяваща и магична картичка! Не съм голям фен на есента, но ти ме накара да я захаресвам малко повече :)

    ОтговорИзтриване
  11. О, Вили, невероятна е! Харесва ми всичко - и картинката, и заиграването с мастилата и лака, и ябълчиците. Наистина картичката е тотално очарователна!

    ОтговорИзтриване
  12. Вили, прекрасно, прекрасно! Не мога да откъсна очи от тази картичка, носеща толкова много наслада и радост за очите и душата!

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотна е!!!Особено капчиците дъжд внасят невероятно усещане на "мокро" :-)А хартиите, цветовете и ябълките - уау!

    ОтговорИзтриване
  14. И-ха, страхотна е!Личи си, че есената тема ти е много присърце!Вълшебство до последния детайл:)

    ОтговорИзтриване
  15. Прекрасна е! Невероятна идея за дъжда и вятъра, а ябълчиците са толкова сладки! Поздавявам те за прекрасното участие в Забавлятелството и нека Вдъхновението да е винаги с теб!

    ОтговорИзтриване
  16. Отново си надминала себе си! Всеки път успяваш, не знам кака! Летвата е толкова високо в небето, че от есенните облаци не се вижда:)

    ОтговорИзтриване
  17. Вили, прекрасно описание на есента, прекрасно вдъхновение и още по-прекрасна реализация си сътворила! Толкова много да ми хареса, че просто нямам думи да опиша приятното удивление, което ме обзе, виждайки картичката ти!Впечатлена съм от всеки един детайл по нея, а от ябълките, които си направила сама, съм възхитена просто! Браво!

    ОтговорИзтриване
  18. Вили,..захласнах се по картичката ти..
    Такова оцветяване..- мога с часове да се наслаждавам на начина по който си оцветила някоя картинка- просто оживяват..
    Картичката е вълшебна..Обожавам есента.. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  19. Страхотна картичка! Просто нямам думи, а и каквото и да кажа вече другите момичета са го казали и имат пълното основание да го кажат:) Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  20. Уауууу, прекрасна. Наистина прекрасна. И печата, и цветята, малките ябълчици и уникалните капчици дъжд са просто уникални.

    ОтговорИзтриване
  21. So beautiful card. I love these tiny apples :)
    Kind regards, Joanna

    ОтговорИзтриване
  22. Уау! Разкошна е! Всеки един детайл е толкова добре изпипан и така добре съчетан с останалите! Много ми хареса как си направила капките дъжд, изглеждат като истински!

    Мерси че се включи в предизвикателството на Двете елши този месец!

    ОтговорИзтриване
  23. Това е една от любимите ми твои картички! Нямам думи да изразя възхищението си, не само за тази картичка, а и за стила ти въобще! Поздравления!

    ОтговорИзтриване

01 09 10