24 май 2013 г.

Албум, пълен с мечти

Винаги искрено съм се възхищавала на хората, които не само чистосърдечно и отдадено обичат децата си, но и не се притесняват да им го покажат. Знаете, че ролята на родителя е да възпитава, поучава, да научи детето си освен да се пази, да бъде и адаптивно към околния свят. Няма нищо по-прекрасно от това, следвайки тези стъпки, да имаме силата и вдъхновението непрекъснато да му показваме и огромната си обич, да имаме търпението (въпреки пуберските изпълнения) да го обграждаме с нежност и топлина. И въпреки безрезервната си обич (а може би и точно заради нея) да го стимулираме да си тръгне, да разпери криле и да последва мечтите си.

Знаете, че не приемам поръчки, но на молбата на едни родители, водени точно от тази любов, за която говорех, не можах да откажа. Помолиха ме да направя албум/книга за дъщеря им, която освен, че е абитуриентка е и рожденичка в този период на месец май. Книгата трябваше да е много нежна (като дъщеря им), да носи романтични помисли и надежда за щастливото бъдеще, което я очаква. Да е достатъчно голяма да приеме нейните интереси в сферата на поезията, кулинарията и всичко, което вълнува една нежна душа. Казаха ми, че обожава комбинацията между синьо и кафяво, връчиха ми една прекрасна каширана кутия, която да приюти книгата и ме оставиха сама на моите мисли.

А те (мислите ми) веднага скочиха в посоката на бяло-синьо-розовата гама, на перлите и дантелите. Реших, че няма да ми се разсърдят много, ако пропусна кафявото (което свързвам със земята) и оставя нещата да вървят в малко по-небесните дела.

Сега, когато пиша публикацията предпочитам да започна представянето от кутията, която декорирах, да вървя по реда, по който Алекс ще се срещне с изненадата си:


А ето какво се крие вътре:


Прецених, че понеже е голяма (29 на 21 см.) е добре книгата да се "заключва" по някакъв начин. За съжаление в нашата мила Родина цветните ластици са някакъв изчезващ вид и асортимента на пазара е повече от ограничен. Като видите следващите снимки ще разберете защо точно тази картинка стои на корицата:




Макар и замъглена (не всеки иска някакви хора да го показват в публикациите си) на снимката се вижда богатата коса на Алекс, която много ми напомни на Alisa with Roses на Мо. Тук на тази страница тя може да напише името си или нещо друго, с което да започне книгата:


На гърба на същата страница направих джобче, в което сложих пожеланието от родителите й (написано на гърба на картончето):



За съжаление, в бързината съм пропуснала да снимам останалите декорирани страници, но тук книгата е заедно с кутията:


Алекс, пожелавам ти много щастие и любов, никога не забравяй да следваш мечтите си!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 коментара:

  1. Вили, отново съм впечатлена! Пленителен подарък!
    Ще се радвам ако споделиш как правиш закопчалките на албумите. :)
    Честит 24 май!

    ОтговорИзтриване
  2. УАУ! Уникален подарък, наистина. Изключително съм впечатлена! Браво, Вили!

    ОтговорИзтриване
  3. Влюбена съм! Във всичко, което правиш! Таланта ти просто блика!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Определено родителите на Алекс не са сбъркали като са те помолили за този уникален и толкова красив подарък! Всичко е идеално измислено-премислено и изработено до последният детайл! Възхищавам се на таланта ти!

    ОтговорИзтриване
  5. An absolutely beautiful Keepsake for their daughter, your talent is amazing.

    ОтговорИзтриване
  6. I'm in love with all the colored images and with the flowers on the cover. Everything is so beautiful!

    ОтговорИзтриване
  7. Вили,ти си невероятна!Изпълни ми душата и очите...нямам думи!Благодаря ти,за тази красота, която сподели!!!
    Честит празник от мен :)

    ОтговорИзтриване
  8. muy lindo tu álbum y las flores de papel me encantan.

    ОтговорИзтриване
  9. Мога само да завиждам на младата дама. Толкова впечатляващ подарък, изработен детайлно с много красота. Жалко Вили, че не приемате поръчки, за да радвате и други с подобни красоти. Възхищавам Ви се!

    ОтговорИзтриване
  10. Фантастичен подарък! Наистина си невероятна, Вили!

    ОтговорИзтриване
  11. Дойде и моя ред да ти благодаря лично!
    Вили, наистина бях възхитена от подаръка, за който ти си допринесла толкова много. Всичката тази любов, усилия и прецизност, която си вложила са меко казано страхотни! Наистина бях възхитена и докосната от подаръка. Определено мама и татко не са сгрешили, когато са ти се доверили! Благодаря ти, Вили! Благодаря ти за труда, за отделеното време и за Любовта, с която си сътворила всичко това. Всичко е толкова изпипано и специално, наистина докосва сърцето ми, а и плюс думите, написани от родителите ми, сълзите бяха на лице! Благодаря ти за прекрасния труд. Много ценя подобни неща. Цялата атмосфера, набора от цветове и материали, всичко е толкова прекрасно! Благодаря ти, Вили, дори за най-малката перличка, която е оставила своя принос! Благодаря за огромния труд и прецизност, но най-вече благодаря за Любовта, която влагаш в това, което твориш!

    С усмихнато, благодарно сърце: Алекс

    ОтговорИзтриване
  12. Много е красив и нежен този албум. Направо завидях на Алекс за подаръка :-)

    ОтговорИзтриване
  13. Разкошен, богат и пълнещ очите с радостни капчици наслада. Браво, Вили :)ххх

    ОтговорИзтриване
  14. Fab creation and i love your colouring♥.

    Hugs, Marita

    ОтговорИзтриване
  15. Вили, не знам какво точно да кажа, но освен да изредя думи като - перфектно, прецизно, изпипано до съвършенство творение - нищо друго не ми идва наум! Удивена съм и възхитена! Няма да мога да сътворя нещо толкова красиво, но определено вече съм извадила една кутия, един тефтер и вече мислите ми летят към един подобен проект! Благодаря ти!
    То....честно да си кажа - всяко творение действа така вдъхновяващо не само на мен със сигурност! Сам свободно време ми липсва!
    Честито и за признанието ти на световно ниво така да се каже - и аз съм от "гордите"! Успехи от сърце - да им дощажете с Кали, че сте по-добри!

    ОтговорИзтриване

01 09 10