7 април 2014 г.

Албум за малко моряче

Днес искам да ви покажа как довърших Албума от предната публикация. Той е предназначен за един господин, който скоро ще празнува първия си рожден ден. Той и семейството му нямат нищо общо с морето, но на мен тази тема ми е много "на сърце", винаги ме пренася в лятото. Харесвам морските принтове, морските карти, моряшките флагчета, въжетата и всички други дребни детайли, асоциирани с корабите. И въпреки, че обожавам тази тема се оказа, че с изключение на две-три морски картички, никога не съм правила морски Албум. При условие, че майката на господина нямаше никакви претенции за темата, позволих на въображението си да се развихри напълно. Много държах всичко да бъде "морско и моряшко", а не "морско и плажно", исках котви, щурвали, фарове и лодки (само "мъжки" работи), а не мидички, рибки и пясък. Ето какво се получи:


Направих си рамка като фелистрин (корабен прозорец) от мукава, която облякох в хартия с дървен принт, сложих й винтове, дори я "лакирах" с глоси:


И докато мислите ми се носеха по морските вълни си спомних за една пиратска песен (йо-хо-хо и бутилка ром...) и реших да сложа и едно малко шишенце. Тъй като господинът е твърде малък за ром, в бутилката сложих навита на ролка лента за снимки, нали това е албум все пак:


Сложих и щурвал, да е ясно кой "кара" кораба:


Вътрешните страници са направени с едни от най-красивите хартии, които съм виждала и със сигурност най-красивите с морски мотиви. Но това може би е съвсем нормално, при условие, че са на  Maja Design, а на скандинавците морският стил им е абсолютно присъщ:













А това е гръбчето на Албума:


Понеже не намерих нищо подходящо и достатъчно голямо за декорация,се наложи да си нарисувам пояс:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кожа/Skin: E11, E50, E51
Коса/Hair: Е41, Е42, Е43, Е44  
Дрехи/Clothes: Е30, Е31, Е33, W3,W5, B91, B93, B95, B97, B99
Мече/Teddy Bear: Е30, Е31, Е33, Е35, Е37
Пояс/Life Ring:  W0, W3,W5, R10, R32, R3, R37, R59
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 коментара:

  1. Ех, Вили! Това албумче направо ме остави без дъх. Толкова детайлно... направо се пренесох на този кораб :) Искам и аз да попътувам с това моряче :)

    ОтговорИзтриване
  2. Малка приказка от много добър разказвач /така усетих този ти пост/!

    ОтговорИзтриване
  3. Истинска прелест, Вили! Любовта ти към морето лъха и от най-малкия детайл! Благодаря ти много и за подробния урок за скритата спирала!

    ОтговорИзтриване
  4. Вилиии, направо онемях от тази красота! Приказно красив и изпипан е. Браво е малко, но за друго не се сещам. Великолепен!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Ах, невероятен е албума. Буболинка с най голямо удоволствие ще си го запълни с хубави снимки.

    ОтговорИзтриване

01 09 10