2 април 2014 г.

24 страници

От много, много години не съм виждала по книжарниците новоиздадена книга с дебели корици. В редките случаи, когато пуснат по изключение нещо такова, то се води луксозно издание. Да не говорим, че въпреки твърдите корици, такива обвити в плат наистина липсват. А аз много добре си спомням чувството да държиш в ръка тежка книга, с твърди, обвити в плат корици...

Може би водена от носталгия, от доста време насам имам желание да обвия някой от тефтерите или албумите ми в плътна релефна коприна. За съжаление, дълго време не уцелвах правилния магазин за платове - или десените, или плътността на предлаганите платове не отговаряше на изискванията ми. За щастие докато бях в процес на изработка на вътрешните страници на един Албум-книга (този път за малка дама), най-случайно попаднах на точния магазин, с точния плат. Благодарение на чист късмет, най-накрая успях да създам отдавна желания от мен, обвит в плат Албум-книга. След като го направих и го взех в ръце, чувството беше неописуемо, усещането на релефна коприна върху кожата дава едно такова настроение за нежност... Напълних я с 12 листа (24 страници), декорирани с деликатни мотиви в пастелни тонове, за да подсиля чувството за нежност. Ето вижте какво се получи:



Единствения недостатък на скритата спирала е, че трябва да се поставят капси за всяка финтифлюшка, закачена на нея:



Вътрешните страници са пъстри, какъвто трябва да е живота на всяко малко момиченце:


Освен 12-те твърди страници, вътре поставих и 10 от перлен картон и едно голямо джобче:


А това е гръбчето на Албума:


И понеже всяка книга (особено обвитата в плат) трябва да си има "дрешка" и тази се сдоби с една:



Понеже съм обещала на Злати подробно обяснение за това, как правя спиралата "скрита", а този път напълно забравих да снимам процеса, някоя от следващите публикации ще е по темата :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 коментара:

  1. Разкош!... Наистина няма какво повече да се добави! Толкова е красив - идеален! =)

    ОтговорИзтриване
  2. Яко...мразя те хахахаха! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. С много любов и нежност към всичко което правиш! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Прелестен е! Наистина чувството да държиш такъв шедьовър, обвит в нежен плат, е несравнимо! Отдавна се каня да направя албум, обвит с дантела, но след твоя уникат не знам дали ще ми стиска. Браво!!! Ще чакам и урочето за скритата спирала, макар аз да нямам машинка за спирали.

    ОтговорИзтриване

01 09 10