24 август 2012 г.

Албум, пълен със спомени

Мисля, че до сега не съм споделяла, че голямата ми дъщеря от около шест години тренира синхронно плуване. Спорт, който в България не е много популярен и за съжаление се практикува само в София и Варна. 

Когато Патриция започна да тренира, треньорката й имаше само шест деца в отбора. Водена от огромна доза амбиция, талант и не на последно място труд, за тези шест години Галя успя да направи отбор от около 30 деца, които в момента се състезават в три от четирите възрастови категории. И не е само това, тази година отборът освен обичайните първи места в повечето дисциплини и възрасти, спечели и първо място в отборното класиране на държавния личен-отборен шампионат по синхронно плуване.

В началото на септември предстои рожденият ден на Галя. За това децата решиха, че трябва да й направя албум - ретроспекция на всички години, в които са заедно и тя работи с и за тях. Ето какво се получи:


А това е гръбчето:


Детайл от предната корица със задължителните водни капчици, нали става дума за воден спорт:


Първата страница е отделена на купата. За всяка година има отделна страница, а между тях вмъкнах бели листи, на които децата ще напишат своите пожелания за рождения ден:


А това са всички странички на албума, където (с много малки изключения) и снимките са правени от мен:


През всички тези години, децата ни минаваха през пубертета, променяха характерите си, плачеха и се радваха с и без причина, идваха и си отиваха. А Галя стоеше до тях и кога с повече, кога с по-малко търпение се бореше и отстояваше позициите си, научи ги на труд и постоянство. Благодаря ти, Галя!

Ще включа албумчето в Предизвикателство 127 на Crazy Challenge - Anything Goes (Всичко е позволено).

15 коментара:

 1. Вили, чудесен, чудесен подарък! Изпълнението е презицно и стилно както винаги, но най-важното според мен са добрите чувства, които имаш (а вероятно и останалите родители) към Галя. Дай Боже повече такива всеотдайн треньори! Пожелавам на нея и отбора и много нови спортни успехи!

  ОтговорИзтриване
 2. Сантиментален подарък, който ще донесе много емоции и красиви спомени!Красив и стилен проект! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 3. Поздравления! Страхотен подарък, добре изпълнен, емоционално зареден! Да са живи и здрави и децата и треньорката им и да имат още много успехи заедно!

  ОтговорИзтриване
 4. Вили, това да си майка е призвание, да си треньор и възпитател също! Възхищавам се и на двете ви. Ти си страхотен творец с усет към детайла. Потвърждаваш го и сега с този прекрасен албум със спомени. Любовта с която си го изработила е отпечатана на всяка страница!

  ОтговорИзтриване
 5. Прекрасен и много личен подарък!

  ОтговорИзтриване
 6. Разкошен албум!!!:) Майсторски -изработен до най-малкия детайл на всяка страничка...просто нямам думи:) Поздравления,а от публикацията разбирам и че става въпрос за много достойна личност-със сигурност много,ще се трогне от толкова ценен,красив и личен подарък:)А синхронното плуване е изключително красив но и труден спорт-поздравления за успехите както на отбора ,така и на дъщеричката ти:)))Прекрасен подарък!!!:)

  ОтговорИзтриване
 7. Разкошен е станал! Хареса ми,че всяка страница си има свой живот! Поздравления на дъщеричката и нови успехи!

  ОтговорИзтриване
 8. Вили, прекрасен е! Изпълнен с толкова любов и внимание към всеки детайл.Прекрасно е,че има такива треньори които успяват да сбъдват мечти и да създават личности, а подаръка, който си й подготвила е наистина трогателен и много, много вълнуващ..
  Възхитена съм от публикацията ти!
  Благодаря ти,че се включи в Крейзито с тази красота!

  ОтговорИзтриване
 9. Уникален! Много емоция има тук! Поздравления за теб, за тази прекрасна жена, и много успехи на твоята дъщеря!

  ОтговорИзтриване
 10. Страхотен албум! Просто ме остави без думи.

  Благодаря ти, че участваш с него в Крейзито!

  ОтговорИзтриване
 11. This is really great, so much work, but also very beautiful! Thanks for joining us at The Crazy Challenge.

  groetjes, Ellen

  ОтговорИзтриване
 12. Вили, от къде купихте албума, ако не е тайна? Търся нещо подобно под дърво и камък и не мога да намеря... :) Чудесно се е получило!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не съм купувала албума, правих го аз :)

   Изтриване
  2. Еееех, надявах се да мога да си взема отнякъде такъв празен тефтер, от доста време търся в такъв формат. :(

   Изтриване
 13. Леле, останах запленена ... просто нямам думи... и колкото и банално да звучи албума и прекрасен!

  ОтговорИзтриване

01 09 10