1 август 2012 г.

Лавандулова фея

Благодарение на всички вас и през месец август бях поканена за вдъхновителка в  Забавлятелство Десето  на Мър - Мяу. Тук е мястото да уточня, че картичката, за която ще ви разкажа, правих в средата на месец юли, така, че всичко, което ще прочетете по - нататък, се отнася за времето към онзи момент.

Темата, която зададоха момичетата от Забавлятелството този път беше "Имало едно време една ... фея". Чудесна, прекрасна тема с много възможности, но и с един малък проблем - пълната ми липса на каквито и да е печати с фея или поне нещо приличащо на фея.

Спомних си, че някои от вас са споделяли, че оцветяват дигитални печати. Реших да потърся в нета и попаднах на "Сребърна фея" на Wee Stamps. Невероятни картинки, големи сладури, толкова ги харесах, че си купих три и набелязах още няколко. 

След първоначалните притеснения дали 160 грамовият картон ще мине през принтера ми (макар и трудно - мина) и дали мастилото на разпечатката няма да се размазва от копиците (размазва се), се заех с най - приятната част - оцветяването. И тъй като това ми беше първият дигитален печат и първата картичка с фея, реших да я направя в цвят, в какъвто до момента не съм творила - лавандулово. Впрегнах на работа шевната машина, добавих няколко пеперуди и дребни, лъскави камъчета - ей така, за разкош.

С развети коси, въплъщение на лекота и финес, ето я моята Лавандулова фея:


Тази картичка не трябва да се гледа фронтално, а леко под ъгъл:


Особено внимание обърнах на крилцата. Подлепих ги с перлен паус, за да изглеждат ефирно, добавих малко блясък и грапавина с ембосна пудра и ги залепих под наклон:


И изглед отгоре:





Желая на всички нежно, романтично, лавандулово настроение!

14 коментара:

  1. Stunning card, gorgeous image coloured so beautifully

    Sue

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятно красива! Поздравления! Истински вдъхновяваща!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Вили, една наистина прекрасна лавандулова фея ни представяш! И сякаш ми стана по-леко виждайки я и съм готова отново да полетя, след като с гръм и трясък се стоварих преди малко след един изключително тежък провал в един проект! Благодаря ти, че ми върна настроението!

    ОтговорИзтриване
  4. Вили, чудесна е - нежна и ефирна, както подобава на една фея! Екранът ми в момента е с дъх на лавандула ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Картичката е прекрасна! А тази фея ми е много много любима!

    ОтговорИзтриване
  6. фантастична е! И се радвам, че пеперудите вече не са "персона нон грата"! Толкова добре се вписват в "картинката".... :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Лавандулова феерия! Ефирно съвършенство! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. This is absolutely beautiful! =) I love the wing angled out, but I ADORE those little butterflies and the clear gems. Perfection!!! ~Christy

    ОтговорИзтриване
  9. Влюбих се в тази картичка, толкова е ефирна и въздушна, като от приказка излязла

    ОтговорИзтриване
  10. Е..такава фея не бях виждала...
    Сякаш наистина ще полети- лека и ефирна с развети коси..
    Чудесна!

    ОтговорИзтриване
  11. Лилава нежност! Уникално ефирна !

    ОтговорИзтриване

01 09 10