17 декември 2013 г.

Декориран буркан за сърдити момиченца

Това пубертетът е много страшно състояние, направо болест. Но не за "болните", а за тези около тях... Когато миналата седмица си позволих да направя втори декориран буркан, а все още не бях направила за моите дъщери, малката ми каза, че ми е страшно сърдита и това е "недопустимо и нередно", каква майка съм аз, децата ми да нямат декориран буркан... За щастие онзи ден видях на плота над съдомиялната (не в нея, толкова е трудно да поставиш буркана вътре) един изпразнен от съдържанието си буркан (около килограм Нутела), реших, че може би е време да поправя "грешката". Да, но добрите намерения не винаги са добре оценени. Цял следобед кроих, ших, лепих и украсявах буркана за дъщерите ми с цялата любов на която съм способна, нямайки търпение да се приберат, за да им го покажа. Малката много го хареса, но когато голямата ми дъщеря го видя, стана страшно. Пълна драма и сръдни, че съм си позволила да декорирам буркана, който тя искала да си ползва...

Работата е свършена и не мога да върна нещата назад. Но все пак, ето вижте, това е бурканът на сърдитите момиченца:


Когато го замислях, реших, че понеже е за "домашна употреба" мога да да си позволя да го декорирам по мой вкус и да сложа каквото ми харесва - нещо лъскаво, нещо прекалено, нещо викторианско:


А това е поглед към капачката отгоре. Този път не правих цветя, всички, които използвах са готови и много пищни сами по себе си. А комбинацията от всички тях се получи доста понатруфена:


Любимата ми прецъфтяла роза, която се оказа огромна за картичка, но тук си намери мястото:



А това е гръбчето:


А сега за наказание, ще прибера буркана за себе си и ще го напълня с желания от типа: "Децата да влязат в правия път!", "Да се научат да се държат прилично!", "Да не бъркат добрината ми със слабост!" и други подобни...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 коментара:

  1. Wow! Разкошен... оставам безмълвна... Отново!

    ОтговорИзтриване
  2. Вили, прекрасен е! А твоите сладурки ще порастнат и ще разберат някои неща. Не е много далече времето, когато аз се държах така с мама, но минават години, зелената ябълка узрява и разбира, че нещата не са точно така, както ги вижда на 12, 13,14....19. После ставаш мама и зъбчатите колелета се завъртат и те карат да преживееш нещата вече от другата страна. И съвсем всичко ти се избистря в главата. Така, че твоите момичета не само ще влязат в правия път, но съм сигурна, че ще успеят да вкарат в правия път и своите деца.... Целувки и напълни буркана с всички желания, които напират в теб и след някоя година съм сигурна, че вече ще има резултати. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Хахахахаха - ами, какво да ти кажа - така си е...И ние сме били така ;-)

    ОтговорИзтриване
  4. Прелестен е! Много ми харесва колко е стилен и натруфен едновременно. А съм сигурна, че момичетата скоро ще го искат в тяхната стая.

    ОтговорИзтриване
  5. Не мога да отмина без коментар: Удивителен!!! А защо ли не го напълниш с пожелания за себе си? "Пожелавам си това", "Пожелавам си онова", "Пожелавам си СПА" и тем подобни! И ти си човек! А пък аз си пожелавам един такъв буркан да ми забъркаш. Обещавам - НЯМА да ти се разсърдя грам!!! :)

    ОтговорИзтриване

01 09 10