30 януари 2014 г.

За КнигаТА, търсенето и фантазията

Преди време се запознах с едно прекрасно момиче по професия архитект, а по призвание изключително талантлив фотограф. Тя е реализирана и много известна в арт пространството, но търсещите хора като преодолеят едно предизвикателство, бързо си намират ново и никога не могат да се ограничат само до едно, две занимания. Така нейното търсене и фантазия я отвела до решението да направи електронно списание, включвайки в него и няколко себеподобни, отдадени на фотографията, талантливи дами. Списанието се казва Pippin Magazine и вече има излезли цели два броя, които ако искате, можете да разгледате тук:

http://issuu.com/namalena/docs/pippin_onehttp://issuu.com/namalena/docs/pippintwo

Въпреки, че списанието е адресирано към художествената фотография, към прекрасните неща в живота, пречупени през погледа на артиста, на страниците му намират място и други дейности свързани с креативноста и фантазията.

Огромно беше изумлението ми когато получих покана да направя нещо за 3-ия брой на списанието, почувствах се едновременно поласкана и много възторжена. Темата беше "А, чувствай се свободна, направи каквото искаш! Наистина, не обичам да поставям рамки, направи каквото ти си решиш!"... Вярно е, че и аз не обичам рамки, но такава свобода ме остави в размисъл за повече от седмица. Мисълта ми бавно и аналитично премина от картичките, през декорираните буркани и стигна чак до кутиите за рецепти. В крайна сметка реших да направя нещо, което почти не съм правила (с изключение на този на Патриция), а именно Албум-Книга, но не какъв да е, а КнигаТА, тази в която ще намерят място най-ценните и съкровени спомени, търсения и свързаните с тях мисли. Грабнах вълната на вдъхновението в лицето на най-най-любимото ми блокче с дизайнерски хартии, мастилата и панделките и ето какво се получи:



Това е гръбчето:


Книгата е с размер 21 на 21 сантиметра, за да могат да се поберат поне по две снимки с размер 10 на 15 сантиметра на страница. Съдържа 20 вътрешни страници, 9 листа за бележки и два големи джоба. Зная, че повечето момичета, правещи албуми, предпочитат да поставят местата за бележките като сгъвки в края на листа, но аз прецених, че разгръщането и сгъването, няма да са особено удобни в моя вариант и ги поставих прикрепени към вътрешната част:


Декорирах страниците с най-любимите ми десени, като внимавах да не се повтарят: 


След първата корица има лист с място за данните на притежателя:




Естествено и на задната корица има малко джобче:


Като всяко нещо излязло от ръцете ми, направата на книгата ми донесе много положителни емоции. Но за да бъде това удоволствието пълно и завършено, освен професионалната фотосесия за собствената ми творба, на страниците на същото това списание като модел се прояви и отгледаното от мен коте. Фотосесията му беше страхотно изживяване за мен (сигурна съм и за него), а вие ако искате, разгледайте и третия брой на Pippin Magazine - списанието, създадено с много обич от талантливи артисти:

http://issuu.com/namalena/docs/pippin_3


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 коментара:

  1. Вили, Вили, не съм изненадана, че са искали теб да покажат, теб и твоето творчество. Това е поредния уникален проект, създаден от уникален творец, изпипан, докосващ с всяка панделка и елемент. Искрено ти се възхищавам!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Хахахаха - като каза "отгледано от мен", реших че някоя от девойките в списанието е твоята. И се пуля ли се пула, и се чудя коя ли пък е точно от всички...виж - за котката ниВгаш нямаше да се сетя, нищо че ми е все пред очите последните няколко дни във фейса :-)

    Албума е супер. Аз пък нали си нямам девойки да им правя и все си намирам хора и поводи да направя нещо, което искам (обикновено го отнася моята парижка приятелка) - сега съм в творческа чуденка за пореддният албум :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, Злати, ако беше някое от децата пак щеше да е "създадено от мен", ама котето не съм го правила аз... само го отгледах :)

      Изтриване
  3. Веднага познах тоя пухкав сладур на корицата! А за книгата - прекрасна! Както всичко останало сътворено от теб! Гуш, Ани

    ОтговорИзтриване
  4. Вили ,страхотна книга ,както всичко останало .Благодаря ти също ,че ни запозна и с това прекрасно електронно издание .

    ОтговорИзтриване
  5. А... котката ,просто нямам думи ...истински модел ..страхотна е ..много красива !

    ОтговорИзтриване
  6. Моите уважения и респект към всичко, което правиш! Благодаря за насладата, която ми даваш със всяка своя публикация!

    ОтговорИзтриване
  7. Уникална книга! Вярно е КнигаТа. Браво. А списанието е чудесно, благодаря за споделянето.

    ОтговорИзтриване
  8. Уникални са, и книгата и списанието и котето::) Адмирации

    ОтговорИзтриване

01 09 10