10 декември 2014 г.

Нашата щастлива Коледа

Серията с албумите продължава, днешния такъв е коледен в леко нетипични за темата цветове и десени. Този път реших да отдам дължимото на рустикалния (селски) стил, който много харесвам. Характерно за него е, че произтича от идеализацията на природата и на "обикновения живот". Появява се в средата на 18-ти век, но популярността на този стил продължава и в съвремието. Особено използван е в Швейцария, Германия и Австрия.

За мен самата, очарованието на този стил се крие в простотата на светлата и износена дървена структура, в чистотата на цветовете и уюта на природните елементи и форми. Заложих на десена на "селската" покривка, на топлината идваща от пухкавите топчета и филцовите сърчица и на табелките от светло, износено дърво. Облякох кутия в текстил, намерих място на няколко сладки ангелчета и нетипично за мен - добавих надписи на български. Ето какво се получи:


В кутията "скрих" албумът-хроника на една уютна, топла, семейна Коледа:------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2 коментара:

01 09 10