16 декември 2015 г.

Реликвите на смъртните...

Незнайно защо, но някак съм пропуснала да ви покажа нещо, което правих преди почти два месеца. Става дума за Книга за пожелания за 14-ти рожден ден, която беше истинско предизвикателство за мен, поради няколко причини. Темата на партито се оказа "Реликвите на смъртните/The mortal instruments" - тийнейджърска фентъзи книга, за която никога не бях чувала, при това книга в 6 тома. Добре, че първата част "Град от кости/City of bones" е филмирана, та я изгледах и добих реална представа за сюжета.

Всъщност историята е много интересна, вероятно някога ще намеря време да прочета книгите. За да разберете защо направих книгата такава, каквато е, нека ви разкажа с няколко думи  сюжета: Преди хиляда години ангелът Разиел смесил своята кръв с човешка и създал Нефилимите. Полухора, полуангели, те бродят в нашия свят, невидими, но винаги край нас – те са нашите защитници. Наричат нас "смъртните", а себе си "ловци на сенки" и тяхната мисия е да защитават нашия свят от нашествениците, идващи от други измерения и наречени "демони". Нефилимите рисуват по телата си руни - символи, които им дават различни сили. Реликвите на смъртните са трите свещени предмета, които ангелът Разиел дал на своите деца: Меч, Огледало и Бокал.

Естествено, дизайнерски хартии и печати по темата няма. Това, върху което се съсредоточих при изработването на книгата и кутията бяха руните (достъпни са в нета) и ангелските криле. Добавих и медальона, който носи любимата героиня на рожденичката, както и гривната-змия, която носи на ръката си. Ето какво се получи:

 


И понеже майката на рожденичката е една супер талантлива дама, ето това е тортата, която тя направи по темата:


2 коментара:

  1. Печата на тортата е брутален просто! Много изпипано е всичко, а руните по албума са уникални! Много е готино когато можеш да имаш тематично парти с нещата, които те вълнуват!

    ОтговорИзтриване
  2. Уникално!Божественярско!!! Вили, ти си вълшебница!

    ОтговорИзтриване

01 09 10