27 март 2013 г.

Make a Wish

Доста отдавна имам желание да оцветя картинка, на която човечето не е от европеидната раса. За съжаление все не попадах на картинка, която да ме грабне веднага. До сега. Когато видях Fairy Tabia на Mo, разбрах, че търсенето ми е приключило.

Оцветяването на кожа, чиито нюанси не познавам добре в реалния живот изисква огромно внимание. Да не говорим, че подбора на цветове за дрехите също не е без значение, а аз нямам никаква представа какви цветове носят тъмнокожите хора. В крайна смента реших, че това е фея, при това дете и в какъвто и ярък цвят да я "облека", ще й стои добре. Искаше ми се да направя картичката в кафяво, бонбонено розово и синьо, подбрах хартиите и оцветяването започна. Отне ми поне няколко часа, но удоволствието беше наистина голямо. Ето, вижте я:Ако в оцветяването на светла кожа ползвам цветовете от Е50 до Е53 и тук-там Е11, то този път включих доста по голяма гама:


И естествено, включих и любимите ми напоследък цветенца:
 
 

От вътрешната страна също направих нещо, за което си мисля отдавна. Виждала съм в нета, че някои от крафтърките отпечатват лицевото изображение и на гърба на картичката, но без да го оцветяват. Много ми харесва това черно-бяло повторение. За съжаление, тъй като основите на картичките ми са над 250 г., не могат да минат през принтера ми. За това реших да сложа феята от вътрешната страна, но в размер, по-малък от този на оцветената:


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------8 коментара:

 1. Уау, Вили, този път си надминала и самата себе си! Изображението е толкова реалистично, като че ли ще оживее всеки момент. Искрени адмирации :-)

  ОтговорИзтриване
 2. I would love to see some videos on how you color your images and how you create your cards. Though I speak English so I would just have to watch. I love your cards so much. Great job again.

  ОтговорИзтриване
 3. Вдъхновяваща, както винаги!

  ОтговорИзтриване
 4. Stunning work, Vili! And I love Mo's fairies, too - especially "Tabia". And it's very funny: I cropped and used her some time ago in the same way like you. ;-)

  Hugs, Anja

  ОтговорИзтриване
 5. Вили, справила си се страхотно! Картичката е прекрасна!

  ОтговорИзтриване

01 09 10