8 март 2013 г.

Перли

Преди време, треньорката на Патриция (за която ви разказах тук) ми беше казала, че е крайно време да направя картичка със синхронистка. Това веднага оформи в главата ми идеята за нейната картичка за 8 март. Но колкото и да търсих в нета, не можах да намеря подходящ печат.

В крайна сметка, като се замислих, прецених, че в красивите си лъскави бански, със сценичния грим и красиво оформени прически, с елегантните си движения и красиви изпълнения, синхронистките, всъщност приличат на русалки. И така, най-любимата ми от всички русалки си намери повод за оцветяване. За мен Pearl на Saturated Canary е най-нежното и елегантното създание, обитаващо морския свят. Изключително много я харесвам и може би за това я оцветявах със старание и любов повече от 2 часа, а заедно с фона, цялото начинание ми отне поне още няколко. Часове, прекарани в изключителното удоволствие, да вдъхна живот на това ефирно създание.

Направих картичката в нежно синьо и пясъчно, една от любимите ми комбинации. Включих морски вълни, цветя, няколко мидички и много, много перли. Пропуснах надписите и панделките, за да може Pearl да разказва сама за себе си. Ето я моята "синхронно-русалска" перлена картичка:


В косата на Pearl има поне 5 различни нюанса, а във фона, поне два пъти по толкова сини, синьо-зелени и сиви нюанси:


Такъв вид снимки, обикновено правя, за да покажа броката в рисунката. Този път, обаче исках да покажа обратното - начина на оцветяване на опашката, без отблясъците на броката:


За вълничките използвах един нов бордюрен шаблон на Memory Box - Big Splash. Това е повод да включа картичката в Забавлятелството на Мър-Мяу "Нещо ново":



Отвътре сложих фоновата хартия от лицевата страна:


А сега вижте това и кажете, не ви ли приличат сихронистките на русалки?




23 коментара:

  1. Онемях от възхищение! Честит 8-ми март Вили!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошна е! И опашката, и косата, и балончетата на фона! Невероятна е!
    Поздрави и на красивите русалки, особено на твоята!
    И честит празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник, Вили. Всяка минутка търпение от създаването на тази красота си е струвала. Оцветяването и рисуването са изключителни. Девойките пък са разкошни. Поздрави и много весел празник! :)ххх

    ОтговорИзтриване
  4. Вили, този път ме остави без дъх!!! Имам голяма слабост към всичко свъразно с морето, а картичката ти не е просто картичка. Това е морска картина!

    Благодаря ти за вдъхновението, Вили... :))))

    ОтговорИзтриване
  5. Absolutely stunning!!! your colouring is amazing, I love your work.
    Baukje X

    ОтговорИзтриване
  6. OMG, your card is just perfect in every way! I admire your coloring and all the details are beautiful!
    Hugs, Anja

    ОтговорИзтриване
  7. Честити празник,Вили, не знам как го правиш, но картичките ти са неземни,всичко, всичко в тях е преценено и изпипано до най-малката подробност. Сега тази ми е най-любимата твоя картика, разбира се докато не видя следващата :-) Моите поздравления, ти си истински творец!

    ОтговорИзтриване
  8. Приказна е, Вили! Моите най-искрени адмирации! И честит празник! Надявам се денят ти да е страхотен и изпълнен с прекрасни емоции!

    ОтговорИзтриване
  9. Честит празник, Вили! Приказна картичка, невероятна е!

    ОтговорИзтриване
  10. Прекрасна, приказно изящна! Възхищавам се на таланта ти!

    ОтговорИзтриване
  11. Честит празник Вили!Бъди здрава,щастлива и много обичана!
    За картичката ,каквото и да кажя ще е малко.....Уникална картичка ....просто съвършена !

    ОтговорИзтриване
  12. So very beautiful. I love everything about this card... xxx Ann Marie (My Eclectic Spirit)

    ОтговорИзтриване
  13. Wow!!! This is soooo gorgeous! Your coloring is perfect! I love how you did the background around the mermaid with the bubbles! The colors are so pretty and your attention to detail is exquisite! Absolutely love it!

    ОтговорИзтриване
  14. Невероятна е! Направо потъвам в нея-майсторско оцветяване, прекрасни цветове, перли... По принцип харесвам всичките ти картички- перфектни, изпипани с внимание към детайлите с усет за цветовете, но тази картичка е различна- тя е моята картичка- най-любимата ми от всички твои. Не зная кое я прави такава- любовта е необяснима, нали:)а аз определено съм влюбена в тази русалка!

    ОтговорИзтриване
  15. Възхитителна!Перфектна до най-малкия детайл! Честит празник, Вили!

    ОтговорИзтриване
  16. Вили, тази картичка е просто вълшебна! Заведе ме в свят, който не искам да напускам! Честит празник и на теб, и на малките русалки :))

    ОтговорИзтриване
  17. Уникална! Честит празник и на теб, Вили! :)

    ОтговорИзтриване
  18. Понякога се чудя защо не сложат емотикони в блогър - в случая щях да избера онова, на което му пада ченето ;-) Страхорна е, а очите ми останаха в косата! Винаги си били страхотни, но на тази сякаш се вижда отблясъка на слънцето. Цветята-миди са супер допълнение...чак ме хваща яд, че не съм се сетила до сега, при наличието на толкова миди у нас :-)

    ОтговорИзтриване
  19. Vili....please tell what glitter/shimmer you used for her tail and top? It is just perfect! I need to find that glitter!! As usual, beautiful work!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. That was three years ago, I don't remember.... May be this: http://www.uchida.com/p-29-deco-just-glitter.aspx

      Изтриване

01 09 10