29 април 2012 г.

Синьо и кафяво, като небето и земята

Когато Патриция се прибра в петък с обеци в ръка, с молба да им направя кутийка, защото са за подарък, категорично й отказах. Не мога да правя кутийки, не ми е интересно или още не ми е дошло времето за това. От друга страна, реших, че обеците могат да бъдат вложени в картичка. 

Обеците (подарък за нейна приятелка, влюбена в конете), големи и цветни. За щастие в една от любимите ми комбинации в кафяво и синьо. За мен тази комбинация е като среща между земята и небето, наистина много я харесвам. Така цветовата гама на картичката беше решена. По принцип картичките, които правя са с размери 15 на 15 см. - достатъчно пространство, за да се виждат и десените на хартиите и да могат да се добавят елементи. Но обеците бяха кръгли, така, че формата на картичката се реши от само себе си:


Ето, обещаните детайли:



И в заключение - да си призная нещо. За мен предизвикателството не беше влагането на обиците, а изработването на пеперудите. Тези, които ме познават знаят, че аз изпитвам панически ужас от пеперуди, толкова ме е страх от тях, че дори и направени от хартия не мога да ги пипам. Докато ги изрязвах с ножицата, коремът ми беше свит на топка. Но пък наистина са много красиви, нали?

9 коментара:

  1. Интересен дизайн...любима цветова комбинация...страхотна е!Поздрави от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Просто прекрасно! Чудесен подарък и чудесно поднесен! А това, че си преборила страха от пеперудите, само ме радва... виж само колко добре се е получило :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Уау! Страхотна идея за обиците! Обичам кутийките, но пък това е една много добра, нестандартна и много по-интересна идея за поднасянето им! Да не говорим колко красива картичка си изработила! И много ми хареса сравнението ти за тази цветова комбинация - като среща между земята и небето! Пеперудите са страхотни наистина!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудна е картичката,намерила си идеалното решение за обеците!Днес и аз съм на вълна кафяво-синьо.

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасна картичка и страхотен блог! Не знам защо не съм попадала тук досега, но със сигурност ще се отбивам често :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Справила си се чудесно !!! Идеята да ги поставиш в картичка е много добра, а картичката е страхотна. Браво !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Идеята е чудесна, а реализацията и повече от фантастична. А за преборването на страха още по-големи поздравления.

    ОтговорИзтриване
  8. Идеята е много оригинална, а цветовата комбинация и на мен ми е любима. Поздравления и за пеперудите - нали знаеш: човек става по-силен, когато надвива себе си.
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Любима цветова комбинация с интересен дизайн и...смелост в изрязването на пеперудите :) Поздравления!

    ОтговорИзтриване

01 09 10