14 октомври 2013 г.

Пухкавият Мечо

Убедена съм, че всеки от нас, когато е бил малък е имал поне един плюшен Мечо. Лично аз, имах огромна колекция от мечета, с размер от 4 до 60 сантиметра. Имах и кафяви, и бели, и много пухкави, и по-плюшени, но обичах всяко едно от тях. Когато станах майка, прочетох някъде, че всяко дете трябва да има своето мече, защото мечетата носят щастие на децата. И така, купуването на мечетата продължи. 

Когато избрах Beatrix with Bear за днешната картичка, видях в нея точно чувството, което изпитва всяко дете към своя пухкав Мечо. Чувството на обич, топлина и нежност, особено необходими в застуделите зимни месеци. За да подсиля усещането, реших всички декорации по картичката да бъдат текстилни или поне от естествени материали. На картинката добавих рамка от пухкави топчета, ъгълчета от филц, дървени копченца и цветя от филц и коприна. Избрах бледи, нежни цветове, с единствен контраст върху дрешката на момиченцето и пухкавия Мечо. Ето какво се получи:


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 коментара:

 1. Ъъъъъ, аз все още си имам моята колекция от мечета...и тя продължава да расте. Но разбира се - имам си и първият мечо - кафяв с медал като от кОнкурс за кучета :-) Мдам - товят мечо изглежда почти каато моя...обаче си няма медал :-Р...ама пък е също толкова пухен!

  ОтговорИзтриване
 2. This is gorgeous. Love your fantastic colouring and the amazing stitching xx

  ОтговорИзтриване
 3. The close-up from the image indicates you've coloured the bear with dots! Love it!
  Hugs Yolanda

  ОтговорИзтриване

01 09 10