30 април 2013 г.

Алиса в Страната на чудесата или Патриция в Приказния свят

Отново е ден за предизвикателства, този път в Tiddly Inks. А темата е повече от прекрасна - "Movie or Book Character/Филмов или приказен герой". Естествено, както винаги, условието е да бъде използвана тяхна картинка. И понеже, аз никак не обичам да правя картички без персонален получател, реших да използвам възможността и да направя картичка за предстоящия рожден ден на голямата ми дъщеря.

Патриция много обича да чете и като всеки тийнейджър е запленена от киното. С еднаква страст поглъща някоя от моите книги (да, четем едни и същи неща) или някой от филмите, вълнуващи нейното поколение. Но въпреки многото нова информация и поредния фаворит, измежду стотиците нови истории, винаги има някоя книга или филм от миналото, който все още носи емоционална наслада и ни кара да препрочитаме или гледаме с удоволствие. Сега, като се замисля, кои са филмите и книгите, които мен са ме впечатлявали в моето детство и тийнейджърство, веднага си спомням "Междузвездни войни" и "Индиана Джоунс". Спомням си как за една вечер прочетох "Магьосникът от Оз", а по-късно и "Тримата мускетари". И  когато преди години отидох за първи път в Париж, стоях пред Лувъра и си мислех, че и мускетарите са били там и не можех да повярвам, че и аз стъпвам по тези плочки. Подобно е отношението на Патриция към "Алиса в Страната на чудесата". Все още, макар и пораснала, тя продължава да споменава случки от книгата, да я коментира и да задава въпроси. Казвала ми е, че много пъти и се е случвало, когато види картинка, която й харесва да открива дребни елементи, свързани с историята на Алиса. Мисля, че наистина много й харесва. Така, че темата на предизвикателството ми беше "добре дошла" и ми реши въпроса за темата на картичката.

Изборът на картинка не ме затрудни, защото в колекцията на Tiddly има Алиса, голямото мислене беше за декорацията. Историята за Алиса е толкова характерна, пълна с много, при това все ярки персонажи. Реших да заложа на картите за игра, като вмъкна в тях някои от персонажите. Дори се наложи да си купя един дигитален кит, защото в нета не намерих нищо, което да ми хареса. Естествено Алиса трябваше да изпъква на общия фон, за това разпечатах картите в черно-бяло на цветен картон. Ето какво се получи:


Часовникът е минат с глоси акцент, както и обувките и диадемата на Алиса:


Лудият шапкар:


И Заекът:


Спомняте ли си злобната Кралица, която караше слугите си да боядисват розите червени? Ето, те са започнали боядисването, въпреки, че малко са понакапали с боя:

 

От вътрешната страна сложих джобче за пожелания и карта на лошата Кралица, която нарежда пожеланията да бъдат изпълнени (като я видя, детето ми се скара, че кралицата се казвала Кралицата купа, дори държала купа, а аз съм я направила пика...):


Мисля, че темата е много широка, много благодатна и всеки може да намери своя любим персонаж, който да претвори в картичка или друг хартиен проект. Любопитна съм да видя и други интерпретации :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 коментара:

 1. Разкошна до всеки малък детайл!

  ОтговорИзтриване
 2. About each one of your cards, I'm ready to say 'I love it' :)

  ОтговорИзтриване
 3. Прекрасно е,когато видиш една цяла приказка на толкова малко площ!Идеята с розите най-ме впечатли!Велика си!!!

  ОтговорИзтриване
 4. Приказна е, Вили! Всичко е пипнато до най-малкия детайл, прочем както обикновено.

  ОтговорИзтриване
 5. Вили ,след твоята картичка ...трудно би ме впечатлила друга,изпипана ,прекрасна ,уникална ....Страхотна картичка !

  ОтговорИзтриване
 6. Oh wow. Yet another stunning creation and I love how your daughter still mentions Alice -it is very good set of books. I love all the little details you add, so gorgeous!

  ОтговорИзтриване
 7. Приказно красива. С боядисването на розата си дала същински пулс на картичката. Браво :)ххх

  ОтговорИзтриване
 8. You are a true Copic master! Do you have any tutorials on your techniques? I'd love to catch some.

  xoxox

  ОтговорИзтриване
 9. What a perfect Alice in Wonderland card! This card is just gorgeous and I love the cards with the Alice in Wonderland images.

  ОтговорИзтриване

01 09 10