15 януари 2013 г.

Кламери

След всички територии от крафтърския свят, които изследвах миналата година, мислех, че почти нищо вече не може да ме изненада. Оказа се, че не е съвсем така.

Вече съм споделяла, че картичка, заедно с оцветяването на картинката правя за четири-пет часа, книгоразделител, за същото време, а тефтерите за няколко дни - в най-добрия случай, поне за два. Необходимо ми беше творенето на нещо, което е универсално, изглежда ефектно и се прави бързо. Нещо, в което изображението да е единствен визуален център, без много допълнителни елементи. И така ровейки из нета, попаднах на една идея, която много ме вдъхнови. До такава степен, че ревизирах всичките си дигитални печати.

Ентусиазирана, в рамките на няколко часа сътворих ето тези декорирани кламери:


И по-отблизо:

 
И ако се чудите за какво служат, ето една от възможностите:



В тази серия от кламер-книгоразделители, изображенията са детайли от дигитални печати на Saturated Canary, а хартийте са изрезки от различни мои любими блокчета. Не натрупах детайли, не само за да изпъква картинката, но и за да не се мачкат страниците на книгата.

И понеже винаги съм била твърдо "за" огласяването на източниците на вдъхновенията си, искам да споделя, че идеята за декорираните кламери съм взаимствала от тук.


19 коментара:

  1. Страхотнииии!Нямам думи, Вили! Толкова са сладки и четирите...

    ОтговорИзтриване
  2. Страшно свежи и оригинални!!!:) Много ми харесват:) Поздравления за чудесната идея и майсторство:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Уау, Вили, бях видяла в блога на дамата, която си посочила като източник, нейния кламер, но твоите са страхотно сладки! Тъкмо си правя собственоръчен smash book, в който така хубаво ще залепнат такива кламери, че ако ми остане време ще си спретна няколко:-)

    ОтговорИзтриване
  4. :) Толкова са сладки! Очарова ме напълно, Вили! Благодаря ти, че сподели и блога на вдъхновителката си! Не бях попадала до сега на него, а определено има много какво да се разгледа. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Вили,много са сладки и оригинални!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна идея и перфектно изпълнение, както винаги. :)Страхотни са, Вили!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни са! За първи път виждам подобно нещо и много,ама много ми харесва.Мисля, че и аз ще пробвам да направя един такъв "книгоразделител" и вече знам даже на кой ще го подаря :-))))

    ОтговорИзтриване
  8. Разкошни са, обаче аз толкова залепнах по картинките, че ми трябваха няколко минути да осъзная, че всъщност това не са стилизирани телца, а функционални кламерчета - тия големи очи ме хипнотизираха. Респект за твоя талант, Вили!

    ОтговорИзтриване
  9. Много свежа идея, прелестни са. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Прекрасни са! Тези на вдъхновителката бледнят!

    ОтговорИзтриване
  11. This is such a clever idea!!!As always your coloring is beautiful!!

    ОтговорИзтриване
  12. ooh these are so beautiful! What a gorgeous bookmark they make!!

    ОтговорИзтриване
  13. И аз видях тази идея при Мария и ми се стори страхотна :-) Твоето изпълнение е безупречно :-)

    ОтговорИзтриване
  14. Блестяща, както винаги! Благодаря ти, че ни зареждаш с красотите си!

    ОтговорИзтриване

01 09 10